activiteiten
Hero Image

Rondom het theater zijn er verschillende activiteiten waar kinderen spelend kunnen ontdekken. Bij binnenkomst op het terrein krijgen kinderen een materialenpaspoort met plattegrond waarop alle activiteiten staan. Neem hier alvast een voorproefje!

Wij bouwen de toekomst

Een opbouwend interactief muziektheaterstuk

Het doel is helder. Er moet een nieuw huis opgeleverd worden in een compleet nieuwe gebouwde straat inclusief de realisatie van de openbare ruimte. Geen tijd te verliezen voor het bouwbedrijf van de familie Bouwer. Yasmine, de aannemer, is al een heel eind. De straat is aangelegd en de ruwbouw is voor het grootste deel al klaar. Maar is dit allemaal in de juiste volgorde gebeurd? De kinderen helpen Yasmine om alle fases nog eens goed door te lopen en te controleren.

Boek je tickets
Wij bouwen de toekomst

Materialenpaspoort

Het familiebedrijf van de familie Bouwer is bezig met materialen te verzamelen voor een te bouwen woning. Deze woning bestaat uit allemaal materialen die milieuvriendelijk zijn. Vind jij tussen alle activiteiten de verschillende materialen?

Scoor tickets
Wij bouwen de toekomst

Bouwverkeer

Zonder elektraparken, lantaarnpalen en wegen kun je nog niet prettig leven bij jou in de wijk. We hebben de openbare ruimte in het klein neergezet in de vorm van een verkeerstuin. Stap op de torenkraan of spring op een auto en stap in het bouwverkeer.

Wij bouwen de toekomst

Infrastructuur

Speciaal voor ‘Wij Bouwen de Toekomst’ hebben we een riool van 30m x 30m boven de grond gelegd, het grootste riooldoolhof van Europa. Stap in dit doolhof en ga op zoek naar materialen om je paspoort compleet te krijgen.

Wij bouwen de toekomst

Workshops: Zelf bouwen

Gedurende de dag organiseren we drie keer over twee verschillende workshops van een uur waarbij kinderen zelf met de handen aan de gang kunnen. Dit doen we samen met MadScience en zit bij de prijs inbegrepen, wel is er beperkt toegang per workshop dus sluit op tijd aan.

10:30 - 11:30 uur - Workshop Statische Elektriciteit
10:30 - 11:30 uur - Workshop Eenvoudige Machines
12:00 - 13:00 uur - Workshop Superstructuren
12:00 - 13:00 uur - Workshop Statische Elektriciteit
13:30 - 14:30 uur - Workshop Eenvoudige Machines
13:30 - 14:30 uur - Workshop Superstructuren

Wij bouwen de toekomst

Belangrijke gebouwen in de stad

In de pre-fab hoek kunnen kinderen een drietal gebouwen maken met blokken. Lukt het jou om het politiebureau, de kerk of de supermarkt in elkaar te zetten met deze blokken?

Koop tickets
Wij bouwen de toekomst

Bouwplaats

Op de bouwplaats kun je ontdekken hoe elektra onder de grond ligt, hoe water loopt en kun je zelf graven. Rondom de zandfabriek kun je lekker in en met het zand spelen!

Wij bouwen de toekomst

Elektrafabriek

In de werkplaats voor het theater staat een groot speelobject, de elektrafabriek, waarin kinderen spelenderwijs kunnen experimenteren waar elektra vandaan komt.

ontmoet ons alvast online

Wij zijn de familie Bouwer. Leuk dat je digitaal alvast kennis met ons wil maken. We ontmoeten je graag in het echt tussen 22 juli en 20 augustus 2023 op het Bouw & Infra Park in Harderwijk!

Leer ons kennen